zonnebloem

Fietsvakantie 2020 dag 4

Dag 3 was voor ons rustdag. Hoewel we toch even in het zadel gezeten hebben. We zijn met mijn zus en gezin naar park Hoge Veluwe geweest, en die is het mooist om te verkennen met de fiets. Van te voren kregen we al een hele beschrijving van het Museonder van de kinderen, maar vanwege Corona waren alle interactieve elementen uitgezet. Toch wel een domper; dat ze dat niet anders kunnen organiseren dat het toch Corona proof is. In het Afrika museum waar we een paar weken geleden waren kregen we een aanwijsstok mee, daarmee kon je alle knopjes en dergelijke indrukken om zo toch de audiofragmenten te kunnen beluisteren.
We hadden onderweg wel de bonus. Een prachtig groot hert die op zijn gemak op een veldje stond te kijken naar alle bezoekers die stopten om foto's te maken. Wie bekijkt nu wie?

Terug aangekomen bij huis zagen we tot onze schrik dat we tig gemiste oproepen hebben. Blijkt dat mijn schoonmoeder in het ziekenhuis opgenomen is met een delier. Het wordt gelukkig al snel duidelijk dat het niet levensbedreigend is, maar maakt dat het even onzeker wordt. Breken we af en gaan we direct naar huis? Of morgen met de trein terug?

Dag 4 van Apeldoorn naar Doorwerth - 47 km

Eerst nog even een kort telefoontje met het thuisfront. Schoonmoeders is de nacht goed doorgekomen en vanwege de strenge Coronaregels in het ziekenhuis heeft het geen zin om hals over kop naar huis te komen. We mogen vandaag toch niet op bezoek komen. We besluiten dus om verder te fietsen en morgen in te korten zodat Maurice morgen op ziekenbezoek kan. Na een ontbijt een een goed gevulde lunchtas gaan we weer op weg.Collapse )
zonnebloem

The Lions Gate

Wat was het weer heerlijk om op een Estatic Dance te zijn. Lekker buiten en kleinschalig, dus (in essentie) Corona-proof. De afstand was bij velen absoluut geen anderhalve meter, maar het voordeel van Estatic Dance is dat je toch niet mag praten en als iemand toenadering zoekt, je gewoon de andere kant op danst. Mijn innerlijke hippie is weer helemaal wakker geworden.
Onderstaand gedicht van Inge was de afsluitingsceremonie. Hij raakte bij mij een snaar, dus deze wil ik graag onthouden.

A Lions Gate 'Inner Freedom' poem

Today I woke the lion
I feeded my warrior
lighted my fire
to go and live my deepest desire
For I am free
to desire whatever I want
Even when they chain me
frame me
insane me
or blame me
I am free

Lock me up, limit my space
I still embrase
ME
Cause I am free
As I and I alone hold the key
to my inner fire
my deepest desire

These are the chains of fools
and I got the tools
to make my own rules
Liberate myself, to confiscate
my inner freedom
the space I need
to feed my soul

Today we joined a co-creation
to not consent in limitation
As we are free
Open the gate
I am awake
Free to be
fully
Me

(C) Inge Vanderplaetsen 08-08-2020
zonnebloem

onthaast modus gevonden

De eerste week van de vakantie zit erop, en sinds gisteren heeft ook Maurice vakantie. Ik heb inmiddels een soort van onthaast modus gevonden. Ik heb nu een mooie mix tussen nuttige klusjes en met een boek/breitje op een stoel. Dat laatste moet ik mijzelf nog wel toe zetten, maar als ik zit, dan is het ook goed.

Ik ben inmiddels ook begonnen met het uitschrijven van de routes van onze fietsvierdaagse. Iets dergelijks heb ik ook in 2017 gedaan toe ik met de fiets naar Bergen op Zoom ben gefietst. Maurice zag dat en het leek hem ook leuk om een keer te doen. Wij hebben ergens een zwak voor pelgrimsroutes. Zo gezegd zo gedaan, dit jaar gaan we op en neer naar Apeldoorn, waar mijn zus woont. De heenweg is twee keer 50 kilometer, hoofdzakelijk over de Veluwe. De terugweg is een tocht van 48 km en eentje van 62. Vanwege het gebrek aan een overnachting halverwege is dit stuk onevenredig in tweeën geknipt. De laatste etappe is gelukkig vooral plat (langs Waal/kanaal/Maas) en daarna zijn we ook thuis. In de voorbereidingen hebben we nog geen een keer zo ver gefietst, dus die laatste 10 km gaan op karakter ^_^. Komende week doen we de voorbereidingen, vrijdag gaan we van start.
zonnebloem

het eerste jaar zit erop

Gisteren zijn we voor het eerst sinds medio maart weer met de hele klas bij elkaar geweest om het schooljaar af te sluiten. Wat een gedoe allemaal de laatste drie maanden. Ook wij hadden ineens online lessen, en wat is dat toch een domper vergeleken met lessen waarbij je in de klas zit. Ook voor de docenten moet het een tegenvaller zijn. Je oreert tegen een schermpje en je hebt nul interactie met de klas, want die hebben allemaal de microfoon uitstaan (dat moet wel, anders heb je continu stoorzenders). De opleiding is al veel zelf werkzaamheid en zelf dingen uitzoeken en uitvinden, maar dat is nu nog veel meer geworden. De laatste maand was het helemaal aanpoten. Twee vakken moesten afgesloten worden met een eindverslag. Voor het werk is het ook nog steeds home-office, dus overdag zit ik aan de laptop voor het werk en 's avonds voor school. Tel daarbij op dat het op het werk op het moment niet lekker loopt, dus de laatste paar weken waren een rollercoaster.
Dat we samen het jaar af konden sluiten en elkaar weer even live zien was echt een kadootje, daar waren we allemaal wel aan toe.

Maar goed, school is nu klaar (tot nu toe alles gehaald, het laatste cijfer krijgen we volgende week), nog twee weken werken en dan VAKANTIE! Ik geloof niet dat ik er niet eerder zo naar uitgekeken heb dan dit jaar.
zonnebloem

Dokter Anne

Ik dacht dat ik mijn naaimojo verloren had. Maar ik kom er nu achter dat ik die er altijd al geweest is, maar dat ik er gewoon weg geen tijd voor maakte. Nu ik meer tijd heb komen de projectjes vanzelf weer boven borrelen.

Mijn nichtje wordt 3 en wilde graag doktersspulletjes voor haar verjaardag. Daar hoort natuurlijk een doktersjas bij. Laat dat maar aan tante Anemoona over!Maar ja, wat weet ik nu van kinderkleren? Volgens mijn schoonzus heeft mijn nichtje maat 98/104. Ik ben voor de 104 gegaan maar toen ik met de mouwen begon waren die wel heel lang. Zo'n lange armen heeft zo'n uk toch ook weer niet?! Ik heb voor de zekerheid toch even een extra maat opgevraagd bij schoonzus en inderdaad, die mouwen kan ze wel drie keer omslaan. Ik heb de mouwen korter gemaakt, maar ook het lijf iets smaller zodat die weer in verhouding is. Gelukkig dragen dokters de jassen altijd open, want uiteindelijk waren de mouwen goed, maar het lijf te smal waardoor hij maar net dicht ging.
Voor mijn nichtje maakte het niet uit. Het jasje is de hele middag niet meer uitgegaan en iedereen, inclusief knuffelhamster, is verbonden en genezen verklaard. We kregen allemaal een sticker voor goed gedrag ^_^.
zonnebloem

Voor een goed doel

Het zat mij toch niet lekker. Thuiszitten en niks kunnen doen aan de crisis die om mij heen aan het gebeuren is. Ik ken genoeg verpleegkundigen en artsen om te weten dat ze in het ziekenhuis de benen onder het lijf vandaan lopen. Maar ik ben geen verpleegkundige en mijn eigen werk gaat gewoon door alsof er niks aan de hand is. Dat wrong.

Maar toen werd bekend dat in DL de mondmaskers verplicht gingen worden. Er kwam ook prompt van iemand uit het dorp het verzoek of er mensen zijn die kunnen naaien voor het Krebs Zentrum in Goch. Dat kan ik! Ik kreeg stof, maar elastiek moest ik zelf zien te regelen want dat was inmiddels overal uitverkocht. Maar ik heb een troef achter de hand... internet... en Nederland. Ik heb daar online 30 meter elastiek besteld, laten bezorgen bij mijn ouders en daar opgehaald. Daar heb ik ook iemand anders blij mee kunnen maken.De dame die het organiseert had er al 350, met die van mij erbij dus bijna 400. Daar kunnen ze weer even mee vooruit. Inmiddels heb ik ook verzoekjes van familieleden en buren, dus ik ga nog even door.
zonnebloem

fietsvakantie 2

Daar waar de afgelopen jaren Maurice in de zomervakantie naar Drachenfest gaat en ik in mijn eentje iets ga ondernemen, gaan we dit jaar weer eens samen. We hebben besloten om naar mijn zus in Apeldoorn te gaan fietsen. Twee dagen heen en twee dagen terug. Ik heb al eens eerder een fietsvakantie gedaan. Maurice zag dat toen ook wel zitten om een keer te doen, dus bij deze.

Omdat onze conditie bagger is en de benen pap, zullen we hiervoor moeten gaan trainen. Daar waar we eerst dachten dat we tussen alle leuke dingen door tijd moesten gaan plannen voor fietstochten, helpt deze Corona tijd ons enorm. Is dat ding nog ergens goed voor. Alle activiteiten zijn gecancelled, maar gelukkig mogen we nog wel fietsen en wandelen. En dat is wat we dus nu al drie weken op een rij elke week een keer doen.

Vandaag was het brood op en moesten we naar de bakker. Omdat de bakker bij ons in het dorp een paar jaar geleden ermee opgehouden is, betekent dat naar Goch of Kleve. We hebben deze week vakantie en het is mooi weer, dus besloten we op de fiets naar Kleve te gaan. Meteen ook kaas en thee meegenomen. De heenweg ging dermate soepel dat we besloten om met een grote boog over Schottheide weer terug te fietsen. We waren alleen even vergeten dat daar een paar klimmetjes inzaten. Conditie? Waar? Ik heb een paar versnellingen minder dan Maurice, dus ik heb een paar stukjes moeten lopen. 33 kilometer later waren we moe maar voldaan weer thuis. Die Apfeltaschen die ze bij de bakker in de aanbieding hadden schuiven er nu wel in.